Alegerea unei ghete din piele naturala - factori

Alegerea unei ghete din piele naturala - factori

Orice incaltaminte trebuie sa fie bine aleasa, sa aiba cusaturile intacte. Materialul din care este confectionat ar trebui sa fie unul de calitate, iar cel mai bun material este pielea naturala. Articolele vestimentare prezinta o importanta alegere in garderoba oricarei femei. Totodata incaltamintea de dama din piele naturala trebuie sa fie alegerea oricarei femei. Pielea naturala se muleaza dupa forma piciorului si devine foarte comoda. Evident ca nu trebuie cumparata o pereche de ghete de dama daca acestea sunt stramte sau, cum se mai spune, fixe pe picior. Ghetele de dama din piele naturala, chiar daca isi adapteaza forma dupa picior, trebuie alese astfel incat sa fie potrivite. Piciorul sa stea comod si sa poata pasi cu usurinta. 


Ghetele de dama sunt pentru sezonul racoros sau intermediar, chiar daca sunt diferite modele si chiar daca au aparut acum si pentru sezonul cald, majoritatea sunt cele din sezonul rece. 

Cand vremea de afara devine racoroasa, incep ploile si nu mai putem purta sandale sau alta incaltaminte adecvata verii.


Alegerea ghetelor de dama din piele


Pentru alegerea corecta a unei ghete de dama din piele naturala avem nevoie sa luam in calcul cativa factori:


  • Modelul incaltamintei din piele naturala trebuie sa fie unul care ne place. Sa aiba un model placut ochiului, dar sa fie si comod.
  • Forma ghetei de dama din piele naturala este de asemenea importanta. Calapodul trebuie sa fie unul potrivit piciorului nostru.
  • In functie de dorinte, daca suntem o persoana mai friguroasa sau nu, putem opta pentru ghete imblanite sau usor imblanite. Blanita din interior este importanta si la comoditate, nu doar la caldura.
  • Inaltimea ghetei. In functie de forma piciorului le putem alege mai inalte sau mai la baza gleznei. Daca avem gambele mai groase putem alege si forma cu siret, unde putem desface cat avem nevoie la glezna, sa fie cat mai usor purtabile.
  • Talpa. Materialul din care este confectionata talpa unei ghete de dama din piele naturala este asemenea foarte important. Un cauciuc bun, ajuta sa nu alunecam pe diferite suprafete. In momentul cand gheata este umeda pe talpa, de cate ori nu ni s-a intamplat sa alunecam cand intram intr-o incinta? Mai ales daca suprafata este una cu gresie. Ei bine, daca avem o talpa buna, nu trebuie sa ne mai temem de acest lucru.


Probabil sunt mai multe aspecte, in functie si de designul ales sau de momentul in care doriti sa folositi incaltamintea din piele naturala. Ghetele pot fi intrebuintate la tot felul de ocazii. Pot fi mai complicate ca model si pot avea bilute, perle, strasuri de tot felul. Pot fi decupate sau cu dantela, sunt o sumedenie de modele. Mai sus am scris despre alegerea in general a unei ghete de dama din piele naturala. Ghetele cu care mergem zi de zi la serviciu si stam incaltate o zi intreaga.


Voi in functie de ce alegeti ghetele? Puteti lasa raspunsul in rubrica de comentarii.

Comentarii