Cum alegi cei mai comozi pantofi aceasta vara?

Cum alegi cei mai comozi pantofi aceasta vara?

Dacă ai nevoie de pantofi pentru mers, caută pantofi ușori cu o absorbție suplimentară a șocurilor în călcâi și sub planta piciorului. Aceste caracteristici pot ajuta la reducerea durerii călcâiului și a arsurilor sau sensibilității la nivelul picioarelor. 


Dacă ai nevoie de sandale dama ușoare pentru sezonul cald caută o pereche cu o absorbție generală a șocurilor și o rezistență bună. Aceste caracteristici pot ajuta la protectia picioarelor.


Alternativ, poți prefera o pereche de papuci în stil minimalist. Acești pantofi permit piciorul să aterizeze pe sol aproape ca și cum ai merge desculță. Nu fac altceva decât să ofere aderență și să te protejeze împotriva obiectelor dăunătoare de pe sol. Unele perechi de pantofi sunt concepute pentru a te ajuta să mergi pe distanțe lungi fără sa ai vreun disconfort.


Cum îți afectează pantofii picioarele și articulațiile?Dacă pantofii tăi sunt prea strânși, prea largi sau nu-ți susțin picioarele suficient, alegerea pantofilor potriviți poate ajuta la evitarea rănirii. Afla ce se poate întâmpla atunci când porți pantofii greșiți:


  • Șansa de rănire poate fi crescută dacă pantofii nu sunt proiectați pentru activitatea, condițiile, masa ta corporala sau mecanica piciorului. 
  • Purtarea unui pantof greșit poate exacerba problemele existente, cum ar fi durerea sau artrita la șolduri, genunchi, glezne sau picioare.
  • Chiar și o perioadă scurtă de utilizare a pantofilor greșiți poate provoca stres și durere oaselor și articulațiilor și țesuturilor moi care le susțin. 
  • Pantofii tăi pot avea un impact semnificativ asupra modului în care mergi sau a mersului. Mișcarea picioarelor tale în timpul fiecărui pas afectează modul în care restul corpului tău urmează. 
  • Arcurile unor oameni se rotesc spre interior prea mult sau nu suficient – ​​oricare dintre acestea poate afecta cât de eficient picioarele tale absorb șocul. Acest lucru poate contribui la stres suplimentar asupra altor articulații.
  • Unele tipuri de pantofi, inclusiv tocurile înalte și șlapii nu sunt cei mai comozi pentru a-i purta zi de zi. Aminteste-ți, pantofii potriviți pot ajuta la prevenirea, reducerea sau eliminarea durerilor de picioare. 


Suporturi pentru încălțăminte pentru picioarele cu probleme

Dacă aveți probleme cu picioarele sau gleznele, poate fi necesar să vă schimbați pantofii, să faceți unele modificări la pantofii existenți sau să utilizați diverse suporturi pentru pantofi.


O cupă buna pentru călcâi poate atenua durerea de sub călcâi. Fabricata din plastic, spumă sau cauciuc, cupa poate oferi sprijin în jurul călcâiului, în timp ce eliberează presiunea de sub zona sensibilă.


Suporturile arcului („orteze”) tratează durerea la picior și alte probleme legate de funcționarea piciorului. Realizate din mai multe tipuri de materiale, suporturile pentru arc se poarta în interiorul pantofului. Suporturile de arc personalizate sunt inserțiile special concepute pot ușura o anumită zonă în timp ce susțin alte zone. De asemenea, pot avea ca scop modificarea alinierii și a funcției piciorului.


Tu ce alegi, stilul sau confortul?

Comentarii