Cele mai distractive și creative moduri de legare a sireturilor

Cele mai distractive și creative moduri de legare a sireturilor

Îți lipsește perechii tale cool de adidași o notă personală? Sau par puțin plictisitoare orele suplimentare? te auzim! Pur și simplu legați-vă șireturile complet diferit față de toți ceilalți și pantofii dvs. vor arăta mult mai personali și unici. „Huh”, ai putea spune? Ei bine, există de fapt câteva moduri de a-ți lega pantofii, dintre care i-am ales manual pe cei 5 cei mai distractive chiar aici.


Stilul clasic


Stilul clasic de legare a șireturilor funcționează perfect pentru pantofii cu un număr par de perechi de ochi. Acest lucru se datorează faptului că șiretul trebuie să traverseze pantoful de un număr par de ori, astfel încât capetele să se întâlnească în mijloc și să poată fi legate împreună.


Modelul în sine oferă un aspect foarte curat și o modalitate ușoară de strângere.


Introduceți șiretul cu capetele în jos în primele două ochiuri de jos, trageți ambele capete pentru a vă asigura că sunt uniforme egale, rulați capătul stâng în sus prin interior, apoi pe cel drept peste exterior. Treceți ambele capete în linie dreaptă înăuntru, fiecare sărind câte un ochi și ieșind doi ochi mai sus. Repetați ultimii doi pași până ajungeți la ultimele ochiuri de sus.Stilul H


Deși acest stil este mai greu de efectuat ca primul, acest model este una dintre cele mai eficiente modalități de a obține stabilitate și sprijin. Pantoful rămâne foarte strâns și chiar are un aspect puțin distinctiv. Aspectul diferă și în funcție de tipul de pantofi pe care îl porți. Mai ales pentru cizmele înalte cu multe ochiuri (cum ar fi cizmele de drumeție), acesta este modalitatea preferată!


Introduceți șiretul cu capetele în jos în primele ochiuri de jos, trageți ambele capete pentru a vă asigura că sunt egale. Treceți capetele în sus pe părțile laterale și prin următorul set (mai înalt) de ochiuri, treceți capetele drept peste, dar sub secțiunile verticale de pe partea opusă. Continuați să trageți șireturile drept în sus, înăuntru prin următorul set superior de ochiuri. Repetați ultimii doi pași până ajungeți la ultimele ochiuri de sus.

Stilul T


Conceptul de legare a șireturilor cu o singură mână este ideal pentru pantofii cu ochiuri mici sau șireturi groase. Este foarte ușor de efectuat, mai ales în comparație cu stilurile de șireturi menționate mai sus.


Fă un nod de oprire la capătul șiretului în colțul de sus al pantofului, trece capătul neînnodat din interiorul celuilalt ochi superior și trage-l până când nodul se fixează pe ochi. Trece în zig-zag șiretul prin ochiuri până la capătul pantofului. Introdu capătul liber de șiret pentru a evita să călci pe el.
Stilul X


Stilul de șireturi X este un mod distractiv și creativ de a-ți lega pantofii.


Introdu șiretul cu capetele în sus în primele ochiuri de jos, încrucișează capetele pe exterior și trece-le prin setul de ochiuri de sus. Leagă-le normal deasupra X-ului, din partea de sus până în partea de jos a pantofului. Introdu capătul liber de șiret pentru a evita să calci pe el.

Stilul dantelă


Stilul dantelă dă un aspect foarte popular și decorativ, dar greșelile în timpul procesului legării șireturilor sunt ușor de făcut. Așa că asigură-te că acorzi o atenție deosebită.

Introdu șiretul cu capetele în sus în primele ochiuri de jos. Încrucișează capetele pe exterior și trece-le prin setul de ochiuri ale pantofului cu trei rânduri mai sus. Trece ambele capete drept în sus prin interior și în exterior prin următorul set superior de ochiuri. Încrucișează capetele pe exterior și trece-le prin setul de ochiuri trei rânduri mai jos. Trece ambele capete drept în sus prin interior și în exterior prin următorul set superior de ochiuri.Sfat suplimentar: în cazul în care există ochiuri în plus, poți alege să sari peste perechea din mijloc și să treci șireturile pantofilor direct prin setul de ochiuri cu patru rânduri mai sus și în jos în loc de trei.


Ești gata să-ți condimentezi și mai mult pantofii?


Un alt detaliu care poate face ca adidașii să arate complet diferit este un șiret colorat. Indiferent dacă vrei șireturi rotunde fine sau groase, există o mulțime de culori din care să alegi: roșu, portocaliu strălucitor, roz neon etc. Așadar ce culoare vei alege?


De asemenea, există și alte moduri de a-ți lega pantofii, nu numai cele menționate mai sus, iar unele pot fi mai ușor decât altele, mai ales pentru copii. Fie că încerci să înveți un copil cum să-și lege pantofii, fie că ești în căutarea unei noi tehnici de legare a pantofilor, tot ce ai nevoie este răbdare și perechea ta preferată de pantofi. Încearcă legarea standard sau utilizează tehnicile de mai jos:


Nodul clasic de bază


Așează pantofii pe o suprafață plană. Lasă șireturile să cadă de fiecare parte a pantofilor. Dacă arăți cuiva această tehnică, îndreaptă vârful pantofului spre ei, astfel încât acesta să poată vedea mișcările mâinii tale.

Pentru a fi mai ușor pentru copii, colorează partea de jos a unui șiret cu maro, partea din mijloc a șiretului cu verde și partea de sus a șiretului cu maro. În acest fel, atunci când îi instruiești să facă o buclă cu șiretul, poate părea ca și cum ar încerca să formeze un „copac” asigurându-te întotdeauna că partea verde a șiretului este în partea de sus a buclei, precum frunzele unui copac.


Fă un nod de bază. Ia ambele șireturi și trece-le unul peste celălalt și apoi strângele strâns. Ar trebui să formeze un nod în mijlocul pantofului.


Fă o buclă cu unul dintre șireturi. Ar trebui să ții șiretul între degetul mare și primele două degete, arătător și mijlociu. Dacă folosiți trucul cu „copacul”, instruiește-ți copilul să formeze o buclă cu șiretul colorat, astfel încât părțile maro ale șiretului să fie una peste alta (trunchiul copacului), iar partea verde să se așeze în vârful buclei (frunzele copacului).


Folosește-ți cealaltă mână pentru a înfășura celălalt capăt în jurul buclei. Ar trebui să-l ții peste degete și în jurul buclei. Înfășoară celălalt șiret spre tine. Din nou, dacă folosiți trucul cu „copacul”, instruiește-ți copilul să înfășoare șiretul pantofilor cu nodul peste „trunchiul” copacului.


Trage șiretul prin gaură pentru a forma o altă buclă. Ar trebui să folosești mâna liberă pentru a trage șiretul. Ar trebui să existe acum o gaură între șiretul cu buclă și șiretul înfășurat. Trage șiretul înfășurat, astfel încât să intre prin această gaură.Un alt mod de a explica acest lucru este ca copilul să treacă nodul șiretului prin gaură pentru a face o altă buclă. Ține ambele bucle și strânge-le strâns. Acum ar trebui să ai un pantof bine legat. De asemenea, poți să-l instruiești pe copilul tău să tragă nodul și vârful trunchiului copacului în fiecare parte, strâns.


Tehnica „Urechi de iepuraș”


Așează pantofii pe o suprafață plană. Lasă șireturile să cadă de fiecare parte a lor. Fă un nod de bază. Ia ambele șireturi și trece-le unul peste celălalt și apoi strângele strâns. Ar trebui să formeze un nod în mijlocul pantofului.


Fă o buclă ca „urechea de iepuraș” cu unul dintre șireturi. Ar trebui să ții șiretul între degetul mare și primele două degete. Bucla ar trebui să fie mică, iar „coada” ar trebui să fie lungă.


Fă o buclă „ureche de iepuraș” cu celălalt șiret. Ține șiretul între degetul mare și primele două degete. Fă „coada” lungă și bucla mică.


Fă un nod de bază cu buclele „ureche de iepuraș”. Așează o buclă peste cealaltă, apoi pune-o în spatele celeilalte și trece-o prin orificiul creat.


Strânge strâns buclele „ureche de iepuraș”. Acum pantofii tăi sunt bine legați.


Tehnica „Cercului”


Așează pantofii pe o suprafață plană. Lasă șireturile să cadă de fiecare parte a pantofilor.

Dacă arăți cuiva această tehnică, îndreaptă vârful pantofului spre ei, astfel încât acesta să poată vedea mișcările mâinii tale.


Fă un nod de bază. Ia ambele șireturi și pune-le unul peste celălalt și apoi strângele strâns. Ar trebui să se formeze un nod în mijlocul pantofului.


Fă un alt nod, dar nu-l strânge. Păstrează al doilea nod liber. Observă că există o formă de cerc formată de nod. Ține forma de cerc cu mâna astfel încât să fie plată pe pantof.


Introdu un șiret în cerc. Asigură-te că iese în sus prin cerc și pe o parte. Îl poți ține liber, dar asigură-te că nu alunecă complet în afara cercului.


Așează celălalt șiret în cerc. Ar trebui să urce prin cerc și să treacă pe cealaltă parte a pantofului. Acum ar trebui să ai două bucle de fiecare parte a nodului în centrul pantofului.


Strânge strâns buclele. Strânge buclele, astfel încât acestea să fie sigure. Acum pantofii tăi sunt legați.

Tehnica „Magică” sau „Ian Knot”


Așează pantofii pe o suprafață plană. Lasă șireturile să cadă de fiecare parte a pantofilor. Dacă arăți cuiva această tehnică, îndreaptă vârful pantofului spre ei, astfel încât acesta să poată vedea mișcările mâinii tale.


Fă un nod de bază. Ia ambele șireturi și treceți o șiretură peste cealaltă și apoi trageți-le strâns. Ar trebui să formeze un nod în mijlocul pantofului.


Folosește degetul mare și arătătorul de la mâna dreaptă pentru a prinde unul dintre șireturile pantofilor. Degetele ar trebui să fie îndreptate spre tine. Asigură-te că degetul mic prinde șiretul pantofilor. Ar trebui să faci o formă de jumătate de dreptunghi cu degetul mare și arătător, în timp ce apuci șiretul pantofilor.


Prinde celălalt șiret. Repetă procesul.


Trage degetele unul spre celălalt, astfel încât să simți o oarecare tensiune. Răsucește-ți degetele astfel încât să fie unul în fața celuilalt. Ar trebui să arate ca două jumătăți de dreptunghi care vin una spre cealaltă. Șireturile trebuie să aibă forma „X”.


Trage șireturile folosind degetul mare și arătătorul. Prinde șireturile între degete și trage-le strâns. Pe măsură ce strângi șireturile, ar trebui să ai două bucle de fiecare parte a pantofului și un nod frumos și curat în mijlocul pantofului.


Ție ce tehnică îți place?

Comentarii