Cum să alegi cei mai confortabili bocanci?

Cum să alegi cei mai confortabili bocanci?

Vremea rece semnalează începutul oficial al sezonului de bocanci dama. Potrivit industriei fashion, există câteva stiluri noi de incaltaminte dama pe care ar trebui să le descoperi în acest sezon. 


Există câteva perechi de bocanci populari pentru femei care ar trebui să fie pe radarul tău.


Diferitele tipuri de bocanci pentru femei din acest sezon:


  • Bocancii cu platformă: pot varia ca design, dar sunt foarte confortabili și acoperă tot piciorul până la gleznă. Caracterizați printr-o talpă groasă, de obicei plată, care adaugă câțiva centimetri înălțime.
  • Bocancii cu talpă plată: un tip emblematic de ghete cu elastic pe lateral bine ajustat.
  • Bocancii de drumeție: special concepuți pentru a proteja picioarele în timpul activităților în aer liber.
  • Bocancii peste glezne: un fel de ghete cu un tij înalt care ies pe lângă glezne.
  • Bocancii de luptă: un stil clasic cu șireturi care de obicei lovește chiar la gambe.
  • Bocancii de iarnă: pantofi pentru vreme rece meniți să țină picioarele calde și protejate, de obicei izolate și căptușite complet cu un material confortabil.
  • Bocancii de ploaie: pantofi impermeabili, de obicei, din cauciuc sau plastic.


De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi cei mai confortabili bocanci?


Deoarece vei petrece mult timp mergând sau stând în picioare în noile tale încălțări, acestea ar trebui să fie confortabile. Există câteva bune practici pe care toată lumea ar trebui să le ia în considerare atunci când cumpără pantofi.Ca regulă generală, optează pentru un pantof larg și încăpător pentru degetele de la picioare ca să previi rănirea degetelor sau unghiilor de la picioare. Alegerea unui pantof cu platformă sau cu vârful îndreptat puțin în sus te va ajuta la reducerea presiunii în zona degetelor de la picioare și va împiedica dezvoltarea durerilor de picior.

Ia în considerare înălțimea tălpii. Dacă bocancii sunt prea plați, pot apărea dureri la călcâi. Dar dacă talpa este prea înaltă, degetele de la picioare ar putea avea de suferit, deoarece mușchii gambei sunt puși sub presiune.


Poartă încălțămintea potrivită în funcție de vreme. Pe zăpadă și ploaie, bocancii cu talpă groasă sunt cei mai indicați deoarece au aderență, fiind un aspect foarte important. 


Dacă te confrunți cu probleme comune ale picioarelor, cum ar fi platfus, picioarele late, arcade înalte sau alte afecțiuni ale picioarelor, cum ar fi fasciita plantară, îți sugerăm cu fermitate stiluri de pantofi cu tălpi ortopedice. Este important să cumperi întotdeauna un pantof cu talpă stabilă pentru a ajuta la susținerea arcului piciorului; acest lucru poate fi asigurat atunci când ai o grosime a tălpii de cel puțin câțiva cm în comparație cu zona degetelor.


Cum să ai grijă de bocancii tăi pentru a-i face să reziste mai mult?


Este important să ai grijă de pantofii tăi, astfel încât să reziste mai mult. Bocancii de iarnă sunt puțin mai bătuți pe zăpadă și ploaie, așa că aplică dezinfectant de sare imediat după contact. Balsamurile pentru piele pot ajuta la îndepărtarea zgârieturilor și la revigorarea pielii uscate, în timp ce un kit de piele poate ajuta la curățarea țesăturii mai delicate. Pentru pantofii care nu sunt impermeabili, încearcă un spray rezistent la apă (bonus dacă este și rezistent la pete). Cel mai important, nu uita să-ți ștergi și cureți pantofii după fiecare purtare.


Ție ce model de bocanci îți plac?

Comentarii