Cum să îngrijești corect pantofii din piele?

Cum să îngrijești corect pantofii din piele?

Aruncă o privire pantofilor tăi. Sunt din piele naturala? De fapt, credem ca colecția ta de pantofi este făcută din diferite tipuri de piele. Modelele de incaltaminte dama din piele sunt fiabile, elegante și rezistente la uzură. Dar, în ciuda faptului că ei au materiale naturale dure, necesită totuși un anumit nivel de îngrijire.


Fie că sunt cizme, sandale, pantofi sport sau papuci, pantofii tăi din piele cer să ai grijă de ei în mod corespunzător. Curățarea și condiționarea sunt doi pași simpli, dar care ar putea prelungi durata de viață cu ani. Așa că alinta-ți pantofii, arată-le puțină dragoste și investește în ceea ce este mai bun în îngrijirea lor.


Începi prin a-ți curăța temeinic pantofii! Primul pas și, probabil, cel mai important pas în îngrijirea pantofilor tăi este simplu: păstrează-i curați. Dar, în funcție de tipul de piele din care sunt confecționați pantofii tăi, metoda se schimbă.


Pantofii din piele sunt ca un automobil nou-nouț, trateaza-i bine și-ți vor întoarce favoarea. De aceea, îngrijirea pielii este o practică pe care nu îți poți permite să o neglijezi. Începe acum, indiferent de piele, asigurându-te că nu au praf și murdărie, oferindu-le o curățare rapidă cu o perie moale.


Apoi, dacă pielea are un finisaj, folosește un săpun lichid blând și o cârpă umedă pentru a curăța suprafața pantofului. Evita folosirea unui burete dur, deoarece poate conține substanțe chimice care se pot scurge și pot afecta pielea.


Dacă pielea este nefinisată, folosește un săpun clasic. Freaca ușor pantofii, asigurându-te că ștergi orice exces de murdărie. Lasă să se usuce în mod natural, deoarece săpunul conține o ceară care va ajuta la etanșarea și protejarea pielii nefinisate. Dacă pantofii tăi sunt pătați de apă sau de sare, fa un amestec din 1/2 l apă și oțet alb și aplica pe zonele afectate, ștergând până petele dispar.


O pereche de pantofi de piele întoarsă sunt un element de bază al garderobei unei doamne. Se asortează perfect cu tonurile naturale și țesăturile fine. Dar odată cu sezonul rece vin și pericolele generate de ploaie, umezeala și noroi. Cel mai bine este probabil să eviți să porți piele intoarsa în cele mai murdare zile, dar tratată cu grijă, ea poate fi destul de rezistentă.


Dacă s-a acumulat murdărie pe pantofi, atunci folosește un produs de curățare pentru piele intoarsa și o perie moale, acest lucru îți va permite să freci pielea fără a-i deteriora structura. Dacă marcajul este cu adevărat persistent, atunci un truc pe care îl folosim este să curățăm cu abur pielea, frecând ușor cu peria înainte de a șterge cu o cârpă absorbantă.


Petele grase pot fi sfârșitul pielii intoarse – așa că încearca să eviți să porți pantofii tăi cu model oriunde. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să-i patezi, șterge-i cu un prosop de hârtie, toarnă puțin praf de copt sau praf de talc pe pată și apoi periaza ușor a doua zi.


Pielea necesită tratament regulat cu un lustru de ceară de bună calitate pentru a fi protejata și pentru a dobandi un finisaj strălucitor. Acest lucru ar trebui să ajute la prelungirea duratei de viață a pielii și la menținerea aspectului de nou.


Asigură-te că pantofii sunt uscați înainte de aplicare și încearca să eviți utilizarea aplicatoarelor lichide de lustruire nepotrivite, deoarece acestea pot deteriora suprafața pielii de înaltă calitate și pot crea adesea un lac care este greu de îndepărtat.


Poți utiliza crema pentru lustruirea fiecărei crăpături a pantofilor tai - poate consuma timp, dar merită osteneala.


Apoi, aplica un balsam sau un protector, fie că este o rășină sau un spray. Același lucru este valabil pentru toate tipurile de piele, mai ales pentru cea intoarsa care are nevoie de mai multă protecție decât orice altă piele. Aminteste-ti să-ti recondiționezi pantofii și să-i feresti de vremea nefavorabilă.


Depozitarea corectă a pantofilor joacă un rol important în durata lor. Dacă se udă, bagă ziare în ei si lasa-i peste noapte să se usuce natural, dar investește și în niște echipamente pentru a-i menține să arate ca noi.


Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți menține pantofii în formă și a arăta grozav este să folosești arbori de pantofi. Alege arbori de pantofi de cedru de înaltă calitate, care au proprietăți antibacteriene naturale și un parfum proaspăt. Ei vor absorbi umezeala și vor preveni efectul de temut al cutelor.


De asemenea, pantofii din piele trebuie păstrați în pungi de pantofi - care ajută la umbrirea pantofilor de praful și lumina soarelui care pot fi dăunătoare. Pantofii din piele intoarsa trebuie depozitati în aer liber, dar feriti de lumina soarelui.


Urmează aceste reguli și pantofii tăi vor arata ca noi mai mult timp!

Comentarii