Cum să verifici dacă cizmele înalte sunt pe dimensiunea piciorului tău

Cum să verifici dacă cizmele înalte sunt pe dimensiunea piciorului tău

Iată câteva puncte generale de luat în considerare cu privire la potrivirea noilor tale cizme.


Cizmele sunt proiectate să cadă, să se înmoaie și să se șifoneze în jurul gleznei pentru a permite flexibilitatea picioarelor în timpul mersului. Uzura depinde de moliciunea pielii și de croiala cizmei. Din cauza căderii intenționate pe picior, este important ca modelele de cizme lungi de dama să se ridice suficient de sus, până la genunchi, deși înălțimea finală a cizmelor va depinde parțial de deciziile pe care le-ai luat când ai comandat pantofii. 


Unele modele de cizme dama sunt realizate din piele mai dură pentru o rezistență mai mare și nu sunt concepute să cadă mult pe picior sau să se înmoaie la nivelul gleznei. Ar trebui, totuși, să stea suficient de sus la nivelul genunchiilor pentru a da o notă elegantă și pentru a alungi picioarele.
Toate cizmele înalte pot fi inconfortabile la început, de aceea necesită un timp pentru a obține o potrivire finală, adecvată. Pe măsură ce cizmele tale se uzează, vor deveni mai confortabile de purtat.


Urmează următorii pași pentru a te asigura că cizmele înalte preferate se potrivesc corect cu picioarele tale:


  1. Pune-ți pantaloni sau dresuri și probează cizmele.


  1. Trage sau închide fermoarul cizme. Inițial, ar trebui să fie greu de tras sau închis. Dacă cizmele tale au fermoare, ar trebui să poți să le închizi până la capăt în timp ce stai în picioare. Cizmele ar trebui să se simtă inconfortabil în jurul gambei, fără a-ți întrerupe circulația. Pentru persoanele cu gambe mai late, o pereche de cizme mai late pot oferi o potrivire mai confortabilă.


Notă: Dacă cizmele sunt prea largi, atunci când te deplasezi, cizmele vor dezvolta pliuri adânci în jurul gleznei, care pot apăsa în piele și pot provoca răni. De asemenea, dacă cizma este prea slăbită, va cădea prea mult și va fi prea scurtă în înălțime.


  1. Verifică înălțimea. Partea din față a cizmei ar trebui să se ridice până la mijlocul rotulei pentru o alungire mai frumoasă a picioarelor. Dacă nu poți vedea deloc rotula, cizmele sunt prea înalte. Optează pentru cizme cu toc gros dacă partea din față a cizmei ajunge până sub rotula.


Notă: Dacă cizmele sunt foarte înalte, peste genunchi, se vor încreți ușor în partea de sus când îndoi genunchiul. Purtarea cizmelor poate fi inconfortabilă la început.Cutele pot dispărea dacă cizmele sunt întreținute bine. Pentru mai mult confort la partea din spate a genunchiului, atunci când te deplasezi ridică mai mult călcâiul.


  1. Verifică talpa cizmei. Asigură-te că te vei simți confortabil ținând picioarele în cizme. Dacă ai comandat o mărime de pantof care este puțin mai mare decât ai purta în mod normal pentru a obține o înălțime mai mare a cizmei, poți plasa o talpă de gel sau altă talpă căptușită în pantof pentru a ocupa spațiul suplimentar.

Comentarii