6 moduri simple de a întinde pantofii, respectiv cizmele din piele pentru o potrivire perfectă

6 moduri simple de a întinde pantofii, respectiv cizmele din piele pentru o potrivire perfectă

Spune adio pantofilor prea strâmți și nepotriviți, fără a fi nevoie să cumperi o pereche nouă!


Așadar, ai găsit ceea ce credeai că ar fi perechea perfectă de cizme dama, doar pentru a realiza după ce le-ai adus acasă că sunt puțin cam inconfortabile. Se întâmplă, mai ales că atât de mulți dintre noi facem cumpărături online și nu putem proba întotdeauna încălțămintea. Dar din moment ce o pereche bună de cizme din piele este esențială pentru garderoba de iarnă, probabil că nu vrei să scapi de ele imediat. Din fericire, deoarece pielea este un material natural, poate fi manipulată cu o întindere blândă, dar fermă, pentru a permite o potrivire mai bună și mai personalizată. Dacă cizmele tale sunt puțin mai mici în zona picioarelor sau tija este prea strânsă pe gambe, există câteva moduri simple în care le poți întinde astfel încât să se potrivească perfect.
Cum să întinzi modelele tale preferate de incaltaminte dama din piele:


  1. Extensor cizme


Astfel de extensoare pentru cizme sunt concepute pentru a-ți salva picioarele de durere și de disconfort din cauza mărimii incorecte. Dacă piciorul tău se simte prea strâns în cizme de piele prea mici, aceste instrumente la îndemână sunt o investiție demnă.


Pentru utilizare, pur și simplu introdu unealta în perechea de cizme, apoi rotește-o în sensul acelor de ceasornic pentru a regla lățimea cizmei și întinde ușor forma pantofului. Lasă dispozitivul în interiorul cizmelor timp de 24 până la 48 de ore pentru cele mai bune rezultate, apoi probează-le pentru a le testa. Acest extensor special pentru cizme este foarte lung, așa că este potrivit pentru utilizare pe cizme mai înalte.


  1. Extensor pentru gambe


Ai o pereche de cizme înalte care te strâng pe picioare? Un instrument de întindere pentru confortul gambelor poate fi cea mai bună soluție. La fel ca extensorul clasic pentru cizme, aceste instrumente funcționează pentru a ajusta lățimea gambei cizmei prin întinderea blândă a materialului din piele. Pentru a le folosi, așează-le pe tija cizmelor și reglează lățimea. Lasă-le în interiorul cizmelor timp de cel puțin 24 de ore, apoi probează-le. Poate fi necesar să repeți procesul dacă descoperi că cizmele sunt încă prea strânse.
Bonus: acestea nu numai că ajută la întinderea gambelor cizmelor, dar odată ce ai atins lățimea dorită, le poți folosi pentru a-ți menține drepte cizmele înalte. Acest lucru ajută aerul să circule (care, la rândul său, va reduce mirosul și microbii), precum și la minimizarea șifonării și încrețirii pielii, ceea ce va prelungi durata de viață a cizmelor tale.


  1. Spray de întindere a pielii pantofilor


Un spray de întindere a pielii pantofilor înmoaie ușor pielea (fără a păta sau a estompa culoarea sau finisajul) pentru a o face mai flexibilă și mai expandabilă. Pur și simplu stropește uniform pantofii din piele, apoi pune-ți cele mai groase șosete și poartă-le până când spray-ul se usucă. Acest lucru le va permite să se întindă pe măsură ce le porți în timp ce se mulează pe picior. Dacă dorești să maximizezi întinderea, poți utiliza acest spray și cu un instrument de întindere a pantofilor, așteptând încă o dată să până când spray-ul s-a uscat complet.


  1. Metoda congelatorului


Dacă nu reușești să faci rost de un instrument de întindere a pantofilor, această metodă funcționează în mod similar. Începe prin a umple o pungă de plastic sigilabilă cu apă, apoi pune-o ușor în interiorul pantofului. Repetă cu o altă pungă din plastic sigilată, plină cu apă pe următorul pantof. Asigură-te că punga apasă în zona pe care încerci să o întinzi (adică degetul de la picior). Apoi, pune-ți pantofii în congelator. Apa se va extinde atunci când este înghețată și va face ca pielea să se extindă odată cu ea. Asigură-te că ai grijă când efectuezi această metodă, deoarece apa excesivă poate deteriora pielea, așa că asigură-te că sacii cu apă sunt sigilați corespunzător și nu se vor scurge atunci când îi pui în pantofi.
  1. Metoda ziarului


Un alt mod simplu de a întinde pantofii din piele este să folosești ziare vechi. Mototolește câteva bucăți de hârtie și apoi umezește-le ușor înainte de a le îndesa în cizme. Pe măsură ce hârtia se usucă, se va extinde și se va întări, întinzând pantoful. Dacă este necesar, poți face acest lucru de fiecare dată când îți depozitezi cizmele pentru a le ajuta să-și păstreze forma și elasticitatea optimă.


  1. Metoda de uscare


O suflare de căldură va relaxa pielea fermă și o va face să se extindă. De aceea, această metodă de uscare funcționează bine. Pentru a-ți lărgi pantofii, încalță-i cu o pereche groasă de șosete (sau două) și apoi usucă zonele pe care ai vrea să le întinzi cu un uscător la o temperatură ridicată sau medie timp de 20 până la 30 de secunde. Păstrează pantofii încălțați până se răcesc, apoi scoate-i și testează-i cu o pereche normală de șosete. Repetă procesul dacă este necesar.

Comentarii