Intretinerea pantofilor din piele in 6 pasi

Intretinerea pantofilor din piele in 6 pasi

Îngrijirea pantofilor din piele poate părea descurajantă, dar pielea este de fapt incredibil de durabilă atunci când i se oferă suficientă grija. Îngrijirea adecvată a pantofilor din piele se rezumă într-adevăr la două concepte principale: păstrează-i curați și uscati. Doar câțiva pași simpli vor îmbunătăți foarte mult longevitatea încălțămintei tale.


Iată 6 pași pentru a-ți îngriji toate modelele de pantofi dama din piele:


  1. NU purta pantofii în fiecare zi


Pielea pantofilor trebuie să respire, la fel ca pielea ta. Ar trebui să ai întotdeauna cel puțin două perechi de pantofi de schimb pentru a evita să fii nevoită să porți aceeași pereche în fiecare zi.


Picioarele tale transpira pe tot parcursul zilei, iar pielea absoarbe umezeala. Pielea umedă este mai susceptibilă la întindere, zgârieturi, șifonare și pătare. Purtarea lor o dată la două zile le oferă timpul adecvat să se usuce, crescând longevitatea încălțămintei cu o cantitate semnificativă.


  1. Curata pantofii după fiecare purtare


Păstrează la îndemână o perie de pantofi sau o cârpă din microfibră și curăță pantofii după fiecare purtare. Acest lucru va împiedica orice murdărie să fie absorbită în piele pe măsură ce trece timpul, scutindu-te de a avea de a face cu pete mai târziu.


  1. Folosește arborele de pantofi


Un arbore de pantofi este poate cea mai importantă parte a îngrijirii modelelor de incaltaminte de dama din piele și, de obicei, este pasul cel mai trecut cu vederea. Pielea este poroasă, așa că absoarbe umezeala și mirosul, determinând în cele din urmă descompunerea acesteia. Un arbore de pantofi absoarbe umezeala și mirosul, păstrând în același timp forma adecvată a pantofului pentru a preveni șifonarea. Poți prelungi dramatic durata de viață a pantofilor tăi doar cu acest singur pas.


  1. Evita vremea rea


Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles, dar dacă este posibil, evita să porți pantofi de piele în timpul unei ploi și încearca să nu calci pe trotuarele acoperite cu sare și zăpadă în timpul iernii. Apa poate păta chiar și pantofii din piele impermeabili, iar tălpile din piele devin mai vulnerabile la suprafețele abrazive precum betonul atunci când sunt umede.


Dacă știi că va trebui să le porți pe ploaie sau zăpadă, poarta și o pereche de galoși pentru a-i proteja peste tot. De fapt, îți sugerăm să păstrezi o pereche acasă și în mașină pentru orice eventualitate.


Dacă se udă pantofii tăi, evită sa-i usuci lângă calorifer sau fereastră. Căldura și lumina soarelui pot crăpa și deteriora pielea. Lasa-i să se aerisească singuri (cu un arbore de pantofi) timp de câteva zile.

Ingrijirea pantofilor din piele in 6 pasi simpli


  1. Lustruieste-i la fiecare 6 purtări


Nu vrei ca pielea să se ude prea mult, nici să se usuce, deoarece se poate crăpa. Din fericire, există o modalitate ușoară de a menține un echilibru sănătos: folosește o cremă de pantofi la fiecare 6 purtări.


Lacul de pantofi ajută la hidratarea pielii, adăugând în același timp un strat de protecție pentru a respinge praful și apa. De asemenea, redă culoarea și ascunde zgârieturile și petele. Trebuie doar să decizi între ceară sau cremă (sau ambele).


Crema este mai hidratantă decât ceara și creează un finisaj natural. Ceara oferă o protecție puțin mai bună și un nivel mai ridicat de strălucire, dar poate fi mai uscata. Îți sugerăm să începi cu o cremă și să termini cu ceară, dar alegerea vă rămâne în funcție de finisajul dorit.


Aplica lac pe pantofii curățați printr-o mișcare circulară folosind o cârpă din microfibră. Dacă dorești să mergi mai departe, poți folosi o perie din păr natural pentru o ingrijire mai profundă. Termina cu o mănușă de lustruit și/ sau o perie pentru a lustrui pantoful și a readuce strălucirea.


  1. Pastreaza pantofii într-un saculet


Praful poate ajunge în pantofii din piele în timp, rezultând pete și degradare. Dacă nu vei purta pantofii în mod regulat, păstrează într-un saculet din material textil pentru a-i proteja, permițându-i și să respire.


Există cu siguranță și alți pași pe care îi poți lua pentru a prelungi durata de viață a pantofilor, cum ar fi folosirea balsamului de piele sau ducerea lor la un cizmar pentru întinerire, dar acești șase pași simpli vor face majoritatea sarcinilor grele. Vei fi surprinsa cât de mult vor ține pantofii dacă ai grijă de ei.


Acum ca stii ce sa faci, pantofii tai vor arata ca noi de fiecare data!

Comentarii